Theodore Kastanidis

academische-werkplaats-goud

Promovendus

Over Theodore Kastanidis

Het onderzoek van Theodore gaat over het effect van krachttraining op cardiovasculaire risicofactoren bij volwassenen met een verstandelijke beperking. Als krachttraining de cardiovasculaire risicofactoren kan verminderen, kan het ingezet worden als behandeling voor volwassenen met deze cardiovasculaire risicofactoren. Een ander voordeel van krachttraining is dat de spieren sterker worden waardoor activiteiten van het dagelijkse leven makkelijker kunnen worden uitgevoerd, en mensen met een verstandelijke beperking langer en gezonder kunnen leven.

Vanwege zijn grote interesse in sport en beweging heeft Theodore de opleiding bewegingswetenschappen gevolgd en afgerond. Hoewel Theodore zichzelf in eerste instantie niet gauw zag als promovendus, werd hij enorm enthousiast over het onderzoek naar krachttraining.

Zijn ambitie is om mensen met een verstandelijke beperking te helpen gezonder te worden door middel van bewegen. “Ik vind het bijzonder om onderzoek te mogen doen naar deze groep kwetsbare mensen. Het is een populatie waar nog niet veel bekend over is en die nog vaak vergeten wordt door de maatschappij. Daar wil ik graag verandering in brengen.”