Marco van Maurik


Promovendus

Over Marco van Maurik

‘Als promovendus ben ik binnen het GOUD-X onderzoek verbonden aan het onderwerp kwetsbaarheid. De komende jaren zal ik mij focussen op het exploreren, valideren en het ontwikkelen van een praktische toepasbare kwetsbaarheidsindex ten behoeve van de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Daarmee borduur ik voort op het werk van Josje Schoufour, die de VB-kwetsbaarheidsindex heeft ontwikkeld binnen GOUD 1 en met wie we hard hebben samengewerkt om de verkorte VB-kwetsbaarheidsindex in het COVID-19 tijdperk versneld te ontwikkelen. Naast mijn focus op het onderwerp kwetsbaarheid houd ik mij nu vooral bezig met het voorbereiden en later ook praktisch uitvoeren van de GOUD-X studie.’

‘Helpen, ondersteunen en verbeteren; zowel als arts en onderzoeker zijn dat mijn doelen. Op de werkvloer dicht bij de mensen wordt met hart en ziel gewerkt voor een beter en gezond leven van mensen met een verstandelijke beperking, echter wil ik ook mensen bereiken buiten mijn lokale werk als arts. Door deel te nemen aan het GOUD-X onderzoek wil ik en kan ik een bijdrage leveren aan de zorg van iedereen met een verstandelijke beperking.’