Mylène Böhmer 

Postdoc onderzoeker

Over Mylène Böhmer

Mylène Böhmer is postdoc onderzoeker en begeleidt verschillende promovendi en draagt daarnaast bij aan de ontwikkeling van nieuw onderzoek.

Ze studeerde Klinische Neuropsychologie aan de Universiteit van Amsterdam, waar haar interesse voor onderzoek naar slaap werd aangewakkerd. In 2022 promoveerde ze bij de leerstoel Geneeskunde voor Verstandelijk Gehandicapten van het Erasmus MC op slaap bij mensen met een verstandelijke beperking. Ze onderzocht het effect van dynamische lichtinstallaties in woningen voor ouderen met een verstandelijke beperking op het slaap-waak ritme, stemming en gedrag.
Lees meer over haar onderzoek: Mylène Böhmer over slaapproblemen: ‘Minder sfeerlicht geeft een betere stemming’ | Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (vgn.nl)

Mylène zet zich door middel van onderzoek en het geven van workshops en webinars in voor de slaapzorg voor mensen met een verstandelijke beperking die bij een zorginstelling wonen. Daarnaast wil zij door middel innovatieve onderzoeksmethoden en hoogkwalitatief wetenschappelijk onderzoek de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking verbeteren.