Roy Elbers

academische-werkplaats-goud

Postdoc onderzoeker

Over Roy Elbers

Roy is als projectleider en postdoc onderzoeker betrokken bij het GOUD onderzoek. Hij begeleidt twee promovendi die onderzoek doen naar de gezondheid van ouderen met een verstandelijke beperking, en één promovendus die onderzoek doet naar de invloed van spierkrachttraining op cardiovasculaire risicofactoren bij volwassenen met een verstandelijke beperking.

Roy heeft als fysiotherapeut gewerkt met mensen met een centraal neurologische aandoening. Hij is aan de Vrije Universiteit van Amsterdam gepromoveerd op een onderzoek naar vermoeidheidsklachten bij mensen met de ziekte van Parkinson. Na zijn promotie heeft hij aan de University of Bristol (UK) methodologisch onderzoek gedaan naar interventiestudies. Roy heeft een ruime ervaring in het doceren over-, en het begeleiden van systematische literatuurstudies en evidence-based richtlijnontwikkeling.

Binnen het onderzoek van GOUD wil hij zijn praktijkervaring en methodologische kennis gericht toepassen, zodat vragen uit de praktijk beantwoord worden en leiden tot een verbetering van de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.