Symposium ‘10 jaar GOUD: samen onderweg’

Al 10 jaar zetten Abrona, Amarant, Ipse de Bruggen en het Erasmus MC zich gezamenlijk in om de gezondheid van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren. Tijdens het symposium: 10 jaar GOUD, samen onderweg, kijken we naar: wat heeft onderzoek tot nu toe opgeleverd? Waar staan we nu en wat kan wetenschap en praktijk van elkaar leren?

Nieuwe onderzoeken

Onder leiding van dagvoorzitter Gijs Wanders gaan we in op de nieuwe onderzoeken van GOUD: de afbouw van antipsychotica, de impact van krachttraining en de gezondheidstoestand van deelnemers van de eerste GOUD-studie. Niet alleen de onderzoekers maar ook andere betrokkenen zoals begeleiders, AVG’s, cliënten en wettelijk vertegenwoordigers komen aan het woord.

Inspirerende sprekers

Tijdens het congres komen twee inspirerende sprekers. De allereerste ‘Minister van Gehandicaptenzaken’ Rick Brink die opkomt voor de belangen van mensen met een beperking. Daarnaast vertelt verouderingswetenschapper David van Bodegom zijn inzichten over hoe we langer gezond kunnen leven. Wat is het geheim?

Het symposium is voor alle zorgprofessionals en managers van Abrona, Amarant en Ipse de Bruggen, onderzoekers en andere betrokkenen en geïnteresseerden in GOUD.

Meer informatie? Ga naar: https://www.aanmelder.nl/symposiumgoud2019