Marleen de Leeuw

academische-werkplaats-goud

Promovendus

Over Marleen de Leeuw

Sinds 2018 is Marleen werkzaam bij de Leerstoel Geneeskunde voor Verstandelijk Gehandicapten aan het Erasmus MC in Rotterdam. Als promovenda is zij betrokken bij het onderzoeksproject GOUD-X. Binnen deze 10-jaar follow-up van GOUD, doet zij onderzoek naar het verloop van (de cardiovasculaire) gezondheid van ouderen met een verstandelijke beperking over de tijd en risicofactoren voor gezondheidsproblemen. Tevens maakt Marleen deel uit van de Commissie Wetenschappelijk onderzoek van Amarant.

Marleen heeft ergotherapie gestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam en na een aantal jaar in de revalidatie en het ergotherapie onderwijs gewerkt te hebben, heeft zij haar master klinische epidemiologie afgerond aan de Universiteit van Amsterdam.

Wat Marleen erg aanspreekt in haar werk is het epidemiologische karakter van haar onderzoek en de multidisciplinaire samenstelling van de vakgroep. Nog belangrijker vindt zij het feit dat onderzoeksvragen direct uit de praktijk afkomstig zijn en dat het onderzoek in directe samenwerking met zorgorganisaties plaatsvindt. “Mooi om in directe samenwerking met de praktijk een bijdrage te kunnen leveren aan het bevorderen van de gezondheid van mensen met een verstandelijke beperking!”.