Slim Gezond Goud

Slim Gezond

Voor mensen met een verstandelijke beperking is gezond blijven meestal niet vanzelfsprekend. Het online platform ‘Slim Gezond’ helpt ze om hun kennis over hun eigen gezondheid en een gezonde leefstijl te vergroten. Dit platform is onderdeel van het Europese project ‘Get Wise’. In samenwerking met Trinity College in Ierland wordt op dit moment hard gewerkt aan de  eerste online trainingen. Co-creatie staat hierbij centraal. Zo zijn verschillende mensen met een verstandelijke beperking van het begin af aan betrokken bij de ontwikkeling van de trainingen.

Leer meer over je gezondheid

GOUD heeft in de afgelopen jaren door onderzoek veel kennis verzameld over de gezondheid van mensen met een verstandelijke beperking. We vinden het belangrijk om onze kennis te delen en toe te passen in de praktijk. Met de trainingen van Slim Gezond gaan mensen zelf actief aan de slag. De eerste module gaat over: Hoe breng ik een bezoek aan de huisarts? Hoe bereid je zo’n bezoek goed voor en wat kun je verwachten? De andere module gaat over het belang van gezonde botten.

Co-creatie

Hoe ziet de co-creatie eruit? We vragen mensen met een verstandelijke beperking via interviews om mee te denken over de inhoud van de trainingen. Vervolgens vragen we ze om de ontwikkelde trainingen ook te testen. Op basis van hun ervaringen kunnen wij de trainingen en leeromgeving weer verder verbeteren.

Ervaringsdeskundige Petra van den Hout

Petra van den Hout (40) werkt als Ervaringsdeskundige bij Amarant sinds juni 2016. Ze is actief betrokken bij de ontwikkeling van het platform Slim Gezond. Hoe werkt Petra aan haar gezondheid en hoe blijft ze in balans? Lees hier haar verhaal.

 

Meer weten?

Wil je meer weten over het project? Neem dan contact met ons op en mail naar  projectleider Alyt Oppewal: a.oppewal@erasmusmc.nl

goud get wise meer vragen

Ontmoet het team

Alyt Oppewal

Projectleider

Alyt Oppewal is de projectleider van ‘Slim Gezond’ en eindverantwoordelijk voor het verloop van het project in Nederland. Daarnaast onderhoudt Alyt de contacten met verschillende partijen die betrokken zijn bij het Europese project ‘Get Wise’.

Alyt werkt sinds 2012 bij de leerstoel Geneeskunde voor Verstandelijk Gehandicapten. Naast projectleider is zij universitair docent en geeft zij onderwijs bij de opleiding Arts voor Verstandelijk Gehandicapten.

Voor Alyt is het belangrijk dat mensen met een verstandelijke beperking een actief en gezond leven kunnen leiden. Het is haar ambitie dat de online leeromgeving van ‘Get Wise’ daarbij kan helpen en ondersteunen.

Template-portretfoto--academische-werkplaats-goud-14

‘Get Wise’-Ierland

Projectteam Ierland

Voor het ‘Get Wise’-project werkt GOUD nauw samen met het Trinity College in Dublin. Net als bij GOUD doen zij ook grootschalig onderzoek naar de gezondheid van mensen met een verstandelijke beperking.

Onder leiding van Dr. Eilish Burke wordt binnen ‘Get Wise’ de leeromgeving ontwikkeld in de twee landen, met het oog op uitbreiding naar meerdere Europese landen. Ook in Ierland verzamelt het team momenteel de wensen en behoeften van mensen met een verstandelijke beperking om zo optimaal mogelijke traingingen te ontwikkelen. Lees hier meer over het Get Wise-project in Ierland.

Get Wise Ireland Goud projectteam

Partners

EIT Health

EIT Health Goud

Trinity College Dublin

Trinity College of Dublin Goud Consortium Get Wise

KansPlus