‘Veel inspiratie, verbinding en enthousiasme voelbaar op eerste Researchdag’

Eerste editie Researchdag van de Associatie van Academische Werkplaatsen Verstandelijke Beperkingen

Op 16 januari vond de eerste Researchdag plaats in Rotterdam van de Associatie van Academische Werkplaatsen Verstandelijke Beperkingen. Met ruim 100 aanwezigen uit het hele land, interessante sprekers en workshops, was het een succesvol evenement. Tijdens deze dag ‘Let’s connect’ stond elkaar ontmoeten en van gedachten wisselen centraal. Onderzoekers en vakgenoten gingen met elkaar in gesprek over verschillende thema’s, onderzoeken en de laatste ontwikkelingen.

Speeddaten

De dag startte met een introductie van alle negen betrokken Academische Werkplaatsen waar de verschillende visies, missies en onderzoeksthema’s gedeeld werden. Na de lunch was het tijd om elkaar echt beter te leren kennen door middel van speeddaten en was er een overzicht van alle collega’s aan de hand van posters.

‘Omgaan met verschillende belangen’

In de middag was lector Daan Andriessen van Hogeschool Utrecht te gast om te vertellen hoe je als academische werkplaats omgaat met verschillende belangen: hoe doe je goed onderzoek én verbeter je de praktijk? Vervolgens konden de aanwezigen deelnemen aan verschillende verdiepende workshops zoals:  ‘Wat levert kwantitatief onderzoek op?’, ‘Cirkelen om je onderzoek’ en ‘Implementeren in de praktijk’.

Geslaagde dag

Dagvoorzitter Dederieke Festen van GOUD van het Erasmus MC kijkt terug op een geslaagde dag: “Onderzoekers van verschillende werkplaatsen hebben uitgebreid kennis met elkaar gemaakt en elkaar geïnspireerd. Dit is belangrijk om de krachten te bundelen en samen bij te dragen aan het verbeteren van de kwaliteit van zorg en ondersteuning van mensen met beperkingen in de langdurige zorg. Ik hoop daarom dat deze Researchdag het begin is van een lange en mooie traditie”.

Aftermovie Researchdag still

Aftermovie

Bekijk hier de aftermovie van de Researchdag.