GOUD op internationaal sportcongres Parijs 

GOUD was aanwezig op het internationale sportcongres in Parijs. Van 3 tot en met 5 juli vond het European College of Sport Science (ECSS) congres plaats, waar onderzoekers van over de hele wereld de nieuwste ontwikkelingen en actuele onderwerpen in de sportwetenschap presenteerden en bespraken. Vanuit GOUD namen bewegingswetenschapper Alyt Oppewal en promovendus Kirsten de Oude, deel aan het congres met een posterpresentatie. 

Actieve leefstijl

Alyt Oppewal presenteerde haar onderzoek met de titel: “Tijd voor verandering: naar een actieve leefstijl voor mensen met een verstandelijke beperking.” Haar onderzoek richt zich op de sociaaleconomische waarde van sport en lichamelijke activiteit voor volwassenen met een verstandelijke beperking, evenals de specifieke uitdagingen waar deze doelgroep mee te maken heeft bij het bereiken van voldoende fysieke activiteit.

 
Alyt Oppewal

Beoordelen van spiermassa

Kirsten de Oude presenteerde een poster over haar onderzoek naar de validiteit van de kuitomtrek in vergelijking met bio-elektrische impedantieanalyse bij het beoordelen van spiermassa bij volwassenen met een verstandelijke beperking. 


Kirsten de Oude


Naast het delen van hun eigen onderzoek, deden Alyt en Kirsten nieuwe inzichten op die kunnen bijdragen aan mogelijke toepassingen van het onderzoek van GOUD, met name op het gebied van krachttraining, beweging en fitheid. Daarnaast zijn ze zelf op sportieve wijze Parijs gaan bekijken, middels een hardlooprondje langs alle highlights!