‘Ik voel me gezonder’

Tineke Bosse sportte eigenlijk nooit. Ze ging meedoen aan het krachttrainingsprogramma om wat sterker te worden. Komende zomer fietst ze de Mont Ventoux op.  

“Ik deed mee aan de krachttraining om meer conditie te krijgen en mijn rechterknie te versterken”, zegt Tineke. Daarvoor ging ze tussen augustus en december elke dinsdag en donderdag naar de gymzaal in het Tilburgse Daniel de Brouwerpark om onder leiding van Yvonne te trainen.  

“Ik vond het heel leuk maar ook heel zwaar”, blikt ze terug. “Soms moest Yvonne me echt aanmoedigen. ‘Je bent een doorzetter’, zei ze dan. Dan was ik best trots als het toch lukte.” 

Tineke merkte al snel verschil. In het begin kon ze tijdens bepaalde oefeningen niet met haar hoofd op de grond liggen vanwege ongetrainde nekspieren. En opdrukken begon tegen de muur. Maar ze ging snel vooruit. Ze verwisselde de muur voor de mat, verzwaarde haar halters en ook sit-ups gingen steeds beter. “Ik heb nu meer spiermassa en voel me gezonder, ook omdat ik anderhalf jaar geleden ben gestopt met roken.” Dat Yvonne haar motiveerde hielp enorm. “Ze was streng maar gaf ook veel complimenten.” 

Sinds het krachttrainingsprogramma sport Tineke veel: elke week naar bodypump en twee keer per week fietsen op de wielerbaan. Tineke: “Ik heb namelijk een doel. Ik wil deze zomer met een groepje in Frankrijk de Mont Ventoux beklimmen met de fiets. Dat heeft mijn huisgenoot vorig jaar gedaan en de begeleiding vroeg of ik dit jaar mee wil doen. Ik weet niet of het lukt en het is afwachten of mijn knie het aankan, maar ik ben heel gemotiveerd.” 

Meer weten over het krachttrainingsonderzoek van GOUD? Lees hier verder: ‘Ik kom van die bank af!’ – GOUD Onbeperkt Gezond