Twee nieuwe gezichten bij GOUD

Jasper Dijkema is onlangs gestart als nieuwe promovendus en zal onderzoek doen naar chronische stress bij mensen met een verstandelijke beperking. Leontien van Wely is postdoc beleidsadviseur onderzoek en richt zich op het stimuleren, borgen en evalueren van de inzet van ervaringsdeskundigheid en het doorwerken van onderzoeksresultaten naar het onderwijs.

Onderzoek naar chronische stress

Jasper heeft een achtergrond in internationale gezondheidszorg en tropengeneeskunde en heeft drie jaar in Papoea-Nieuw-Guinea gewoond en gewerkt als tropenarts.
Zijn motivatie voor GOUD is om bij te dragen aan de vooruitgang van de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Hij zal onderzoek doen naar stresshormonen in haar(plukjes) als biomarker voor stress bij mensen met een verstandelijke beperking. Naast het onderzoek is Jasper Arts voor Verstandelijk Gehandicapten in opleiding.


Ervaringsdeskundigheid & onderwijs

Leontien is opgeleid als fysiotherapeut, bewegingswetenschapper en docent. Haar onderzoek richtte zich op fitheid, beweeggedrag, participatie en autonomie van kinderen en jongvolwassenen met een motorische beperking en op het langer thuis wonen van ouderen.

Voor GOUD is haar motivatie om wetenschappelijke kennis begrijpelijk en laagdrempelig beschikbaar te maken voor toekomstige professionals. Ze zal zich richten op het stimuleren van de inzet van ervaringsdeskundigheid en het doorwerken van onderzoeksresultaten naar het onderwijs.

We zijn erg blij om Jasper en Leontien te verwelkomen in het team en kijken uit naar hun bijdrage aan ons onderzoek en onze organisatie!